torsdag 3 februari 2011

Jag har fastnat!

Jag har under en längre tid funderat på vad jag är för sorts fotograf.
Inte sällan har jag kastat mig in i nya miljöer och därefter nya bildbehandlingsmetoder som jag har råkat hitta. En del passerar förbi och jag glömmer dem snabbt. Andra fastnar och jag utvecklar dem vidare. Så att de blir mina egna.
Nu känns det lite som om jag har fastnat. Jag gör samma hela tiden.
Fast även om jag börjar på ett helt annat sätt så blir jag ändå inte nöjd...så det är väl bara att inse. Jag har hittat hem.
Ni som har tittat igenom hela bloggen ser kanske förändringen (och utveckligen, hoppas jag!) och vill tycka något. Jag tar gärna emot era kommentarer. Det är verkligen roligt att få kommentarer!


Den här bilden är tagen genom en fönsterruta på Arlanda flygplats. Man får fotografera planen. Jag frågade först. Solen speglar sig i fönsterrutorna och planet görs i ordning för nästa omgång passagerare.


Jag tittar mycket på andras fotobloggar och här hittade jag en fotoutmaning som jag genast kastar mig över.
Kika gärna in hos Lisa och hennes kreativa utbyte.
Det är verkligen givande att besöka andras bloggar och se hur de fotograferar, bildbehandlar och skriver.

/Lillianna

4 kommentarer:

 1. Lilliana -
  Jag tror att vi alla på ett eller annat tänka på vilken typ av fotograf vi är, eller vill vara. Men jag tror att i den processen med att utforska är där vi hittar våra svar. Det tog mig lång tid att sätta sig på blommor, täckta broar, och bryts ned byggnader. Jag tror att jag hittade dessa saker genom processen att utforska. Vem vet? Kanske det kommer att förändras i en vecka eller en månad, men för just nu, här är mina älskar.
  Tack så mycket för att dela detta på kreativt utbyte denna vecka!
  Ha en underbar dag!

  lisa.

  SvaraRadera
 2. I like this shot - it shows an activity that most people don't notice or even see. As far as your comments go, I find that I photograph whatever it is in which I'm interested or involved. I hope that my passion comes out in my photos. It is fun to step out of one's comfort zone occasionally, though!

  SvaraRadera
 3. Intressant det du skriver!
  Jag försöker också hela tiden utvecklas och variera mig både med motiv och bildbehandling men återkommer alltid "hem". Mitt "hemma" är naturen, ännu mera nu än vad den varit tidigare. Det beror säkert på att jag har mycket mera tid nu än förr - att jag kan gå i min egen takt och upptäcka saker som jag tidigare sprang förbi.
  Jag tror det är nyttigt att leta sig fram till sin egen stil på vilket vis det än må vara.

  Jag tycker om ditt sätt att bildbehandla. Bilden du visar i dagens blogginlägg tycker jag speglar mycket av det som blivit "du".
  Förutom alla de underbara växterna försås, det är väl och så "du" om jag inte ser helt fel ;-)

  SvaraRadera
 4. I love the lines in this picture, the airplane's wing, the lines on the ground, the folding accordion against the plane. It's arresting.

  SvaraRadera