onsdag 26 januari 2011

Kvällsfotografering

Mörkerfotografering inne i Huskvarna. Ca -5 grader kallt, vindstilla och molnigt. Det kom en del snö på dagen så det var nästan lite ruggigt kallt.
Det silverfärgade monumentet glänste som guld i lampornas sken.
Fler silverfärgade bilder finns här hos weekly color.


Några bilder blev det iallafall och jag fick lära mig hur man gör stjärnor. Och så råkade det köra förbi en buss. En lååång buss!


Jag har länge funderat på hur gör stjärnor i bilden. När lampor och ljuskällor ser ut som stjärnor alltså. Nu hade jag turen att ha sällskap av 2 mycket duktiga fotografer och fick lära mig hur man gör. Jag trodde nämligen att man behövde något slags filter eller så men så är det inte. Hemligheten är att bländaren ska vara så liten som möjligt. Stativ är ett måste för det blir väldigt lång slutartid. Man sätter skärpan på ungefär samma avstånd som lamporna man vill ha som stjärnor. Sen trycker man av (med tidsinställningen så inte kameran skakar till) och Vips!! Se, så fint det blev!


Nästa mörkerfotografering blir i Jönköping. Jag ser redan fram emot det!

/Lillianna

3 kommentarer:

 1. Hej Lillianna!
  Nu har jag hittat till din fina fotoblogg.
  Härliga mörkerbilder du har tagit.
  Det är roligt att experimentera vid olika ljusförhållanden och se vad resultatet kan bli. Du är ju en fena på bildbehandling också, vilket jag inte behärskar särskilt bra..
  Ha det så gott!
  Maria G (från fs och trädgårdsbesöket för länge sedan) ;-)

  SvaraRadera