fredag 3 december 2010

Tema fredag - eget tema

Tema fredag passar mig bra i dag. Att jag kan välja fritt.
Har lite grubblerier med mitt fotande. Är inte riktigt nöjd. Vet inte riktigt vad jag ska göra åt saken. Problemet är att jag tycker jag får för mycket brus. Kanske beror det på kameran (vilket jag tror) eller så beror det på mitt sätt att bildbehandla (vilket oxa kan vara en orsak). Behöver något, men jag vet inte riktigt vad. Funderar på en ny kamera men vet inte om det verkligen är det som är grejen. Hm...får fundera vidare...

Dagens bild är från Rhodos. Jag kände för att göra en riktigt fin himmel. Fina himlar är både svarta och vita.
Jag tror att jag ska låta göra en förstoring av den, bara för att få se hur brusig den är.


Jag stod på en balkong och blickade ut mot havet under en rundtur på ett angränsande hotell. Vi blev indragna i en sån där 'säljarfälla' där vi lockades med fina vinster (som så klart inte existerade) och erbjöds köpa semestrar på exklusiva hotell. Vi köpte förstås inget...konceptet var alldeles för flummigt och dyrt. Mycket hysch pysch och övertalning. Men det var ganska intressant att få vara med om ändå. Efter att jag har googlat runt en del på andra resebloggar så har jag läst flera historier om exakt likadana händelser, men inte sett en enda som köpt det hela.

10 kommentarer:

 1. Tycker din bild är supersnyggt - här ser man inte så mycket brus. Du har inte ställt in ISO för högt av misstag??
  Ha en mysig fredag!!

  SvaraRadera
 2. Tack Johanna!
  Nej jag har nästan alltid iso på 100. Så det borde inte vara problemet...

  /Lillianna

  SvaraRadera
 3. Men jösses så läcker himlen är i den här bilden!

  SvaraRadera
 4. Alltså vi har alla våra personliga ögon när vi tittar på bilder.
  Är du säker på att dina bilder är brusiga eller är det bara du som uppfattar dem så.

  Jag ser i alla fall inget speciellt brusigt med dina fotografier.

  "Fotografen" bredvid mig säger att det han kommer att tänka på är vilka ISO-tal man fotograferar med (om man har möjlighet att justera det manuellt) och ev. för hårda skärpejusteringar vid redigeringen.
  Och sedan förstås att när man förminskar ner bilderna för att passa bloggen, så försvinner ju många pixlar = lite sämre kvalitet.

  Så frågan blir då: Är bilden brusig redan som originalbild (i det stora formatet) eller efter redigering och förminskning?

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Jag tycker du har en jättefin bild som jag inte ser något brus i. Hoppas att du hur eller hur kommer på någon lösning så du inte behöver fundera mer.

  SvaraRadera
 6. Vacker vy! Vilken dramatisk himmel!

  Så ni har Sjanghajats av Time-share representanter. Lätt att åka dit! Har bekanta som var riktigt upprörda efter att ha spenderat flera timmar på "mangling". Guld och gröna skogar är lätt att lova.

  SvaraRadera
 7. Beppan, jag vet inte om det kallas time-share när de säljer resor. Men det var iallafall samma tillvägagångssätt antar jag. Vi köpte inget så det enda vi blev av med var drygt 2 timmar. Vi fick taxiresa, rundresa med sihgtseeingtåget i byn, fika och några t-shirts. Ingen större skada skedd men ändå ett konstigt koncept då man måste bestämma sig på plats och förväntas betala rätt mycket pengar inom 14 dagar. Nästa gång vi reser vet vi bättre så då skiter vi nog i lotteriet som de lockar med...

  /Lillianna

  SvaraRadera
 8. Man måste nog nästan vara överperfektionist för att hitta något att klaga på vad gäller din bild. Det är väldigt fin helt enkelt.
  Det enda jag vet som kan ge "brus" i bilderna är väl att man drar upp skärpan för hårt när man redigerar, men det finns ju tillfällen då man accepterar sådant med.

  SvaraRadera
 9. Jag tror att jag har kommit på knepet nu, se mitt nyaste inlägg.

  /Lillianna

  SvaraRadera
 10. En livfull bild och otroligt snygg i svartvitt.

  SvaraRadera