fredag 1 oktober 2010

Måndagstema - Ljus

Igår hade vi frost på morronen. Visserligen sken solen och det var alldeles vindstilla som omväxling mot allt det gråa vi haft på sistone. Det var otroligt vackert ute!
Så snabbt ut med kameran. Hade för bråttom och tappade min försättslins i golvet. Jag har ett 100mm macro som jag sätter på en försättslins för att få skala 1:1.
Det gick en flisa ur glaset, men den höll. Piss oxå! Fick hålla lite koll på var jacket satt när jag fotograferade. Men det funkade. Kom in med drygt 100 bilder och upptäcker att det är hur mycket smutsfläckar som helst på varje bild. Rätt irriterande.
Just nu ligger min kamera lite risigt till. Har börjat kolla runt efter en ny. Men jag vet inte…velar fram och tillbaka. Tycker inte alls om att hålla på och byta objektiv. Dessutom gillar jag inte smutsen som man får in oavsett hur försiktig man är. Men bilderna blir ju fina!!! Och speciellt macrobilderna!
Dagens lilla lilla vallmo får sällskap av tema Ljus.

image

2 kommentarer:

  1. Wow - Wow - Wow - vilken bild!

    Mållös (nästan). ;)

    SvaraRadera
  2. If you like photographing old barns, come join my new Tuesday meme opening Monday evenings called 'Old Barns'. I'd love to see some from your part of the world!

    SvaraRadera