onsdag 13 oktober 2010

En vecka på Rhodos

Vi har haft en mycket skön semestervecka på Rhodos.
Bad, sol, färgglada drinkar och alldeles för mycket mat. Ljumma kvällar, solskyddskräm och grekisk musik. En del kliande myggbett fick vi på köpet…men det gör inget.
Vi gör vad som i resebyråkraternas värld numera kallar en generationsresa. Vi var 13 personer i åldrarna mellan 3-69. Inte helt lätt att hitta hotell som passar alla i familjen men vi lusläser kataloger och resebyråernas utbud på nätet i flera månader innan vi gör vårt val. Såg till min glädje att det nu öppnats några nya hotell som just inriktar sig på vår kategori. De till och med kallar sig för generationshotell. Mycket bra tycker jag!! Mera sånt!
Vi bodde i Ixia, på ett av Fritisdsresorns barnvänliga hotell.
Det var efterlängtat och så underbart skönt att få vara i värme lite till innan den kalla vintern kommer. Solbrännan brukar inte sitta i så värst länge men det var iallafall skönt att jobba på den… jag ligger gärna i solstolen med en bok i handen och något kallt att dricka i den andra.
Den här bilden är ett av alla byggen. Väldigt ofärdigt. Som kala skelett står de överallt. Just det här har nog stått ett bra tag eftersom växtligheten har krupit tätt inpå.

image
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 En dag hyrde vi bil och åkte runt på ön. Det är väldigt roligt att se sig omkring när man är i ett annat land. Inget är ju som man är van vid och överallt finns det nya motiv att fotografera. Jag laddade med extra batterier, extra minneskort och bärbar dator att lägga bilderna i. Tog till och med mig mitt stativ men det förblev liggande i lägenheten.
Rhodos verkligen kryllar av ofärdiga byggnader, spretande armeringsjärn och fönsterlösa hus. Det sägs att de slipper skatt så länge huset är under uppbyggnad och jag gissar att det är dyrt att ha ett färdigbyggt hus med tanke på mängden ofärdiga fastigheter. Var jag än vänder blicken är det likadant.
En annan dag tog vi den lokala bussen och åkte in till Rhodos stad, huvudstaden.
Katter som springer runt fanns det oxå gott om. Och enstaka hundar som låg och flämtade på vägen. Den här lilla rackaren trivdes bäst under bordet där vi satt. En och annan matbit slank nog ner i hans lilla taniga men smidiga kropp. Tror inte det är lätt att vara katt på Rhodos. Han ser en aningens sliten ut, tycker ni inte det?
Ingen klappade katterna eller gosade med dem och jag misstänkte att de bara var där och höll till med hopp om att få lite mat av allt folket som passerade genom hotellet.
En eftermiddag var det en äldre dam som stack ner handen till av katterna, inte just den här iofs. Hon fick ett hårt bett till svar. Det gick nog hål på huden för hon satt med fingret i munnen en bra stund.

image
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Terracotta krukor står ofta uppställda vid entrén. Den här vitmålade krukan stod utanför en restaurang. Säkert en härlig uteservering att sitta på med klättrande och blommande Bougainvillea över huvudet.

image
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Eftersom mitt växtintresse är stort, så spanar jag oxå efter växter i alla dess former. Här växer en enorm kaktus! Den var lika hög som jag, i ett enda stort buskage och minst 2 meter i bredd. Magnifikt!

image
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bild tagen från en helt vanlig väg. Ett bygge, torr äng och diverse skjul. Mycket skräp överallt. Rent och fint inne i de större städerna men så fort man kommer ut på landsbyggden eller till utkanten av städerna är dikena fulla med gamla vattenflaskor, trasiga papper- och plastförpackningar.

image

Jag har förstås massor av bilder, det var riktigt lyckat fotoväder och fullt av motiv. När vi var i Turkiet förra året spöregnade det den dag vi var på utflykt så då blev det inte alls som jag hade tänkt mig. Men nu tar jag några bilder i taget. Annars finns det risk att det här inlägget aldrig blir klart...

Kom gärna tillbaka och titta fler gånger!

/Lillianna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar