lördag 2 januari 2010

Gott Nytt År!

Nyårsafton avklarad, med trevliga vänner och god mat.

Barnen bråkade sig igenom större delen av kvällen, men så är det ibland. Nyårsafton är en sån där högtid där förväntningarna oftast går på tok för högt och så blir det ändå bara sisådär av alltihopa. Tycker jag iallafall. Men men, man får göra det bästa av situationen och sen gå snabbt vidare...

Ni kanske har haft 'the time of your life', vem vet!?
Den här bilden är inte från nyårsafton, skratt.

Tyckte det såg så otroligt härligt ut med sommar och badande barn så jag kunde bara inte låta bli.Raketerna är avfyrade och vi går in i ett nytt årtionde. Katterna, speciellt en var helt hysterisk när det smällde utanför. Han tyckte inte alls om det! Satt och tryckte under bordet där vi satt, gissar att det kändes tryggast för honom.

Jag undrar vad det nya året ska föra med sig? Det känns bra med ett nytt årtionde!

Har lite funderingar på sånt som jag hoppas ska inträffa. Jag ska jobba lite på att det ska bli lite förändring. Lära mig att säga nej när jag inte vill och prioritera sånt som betyder något för mig själv. Kanske inget nyårslöfte direkt, men en tanke om det kommande året.Solen står lågt och de dagar man ser den gäller det att passa på. Dagarna är så korta och inte blir det bättre av att hela familjen vaknar mellan 10-11...

Fast är det jullov så är det!

Sova är skönt, så varför inte passa på.

Idag var det strålande sol och gnistrande snö. Barnen tog sig ut till skridskobanor och pulkabackar och jag och maken tittade på. Men jisses vad det bet i kinderna. Vi gick hem igen ganska snabbt.
Jag tog en tur i trädgården och kollade vilka skador älgen gjort.

Nu tror ni nog att jag skojjar, men vi har faktiskt haft besök av en älg.

Visserligen bor vi i utkanten av ett villaområde och när vi ser älgen brukar den vara uppe i skogskanten vilket är en bra bit ifrån oss. Då ser den ut som en prick där den står långt där borta. Men vi ser den då och då, så den finns i närheten.

Men nu kom barnen in strax före jul och talade om att vi hade väldigt konstiga spår i trädgården. De var enorma! Sen hittade de skit (barnen har ju kollat på Myror i Brallan så de kan bajset!) och sen massor av hår som låg i tussar.

Äppelträdet längst ner på tomten var ganska mycket kortare i hänget och även min stackars Magnolia var toppad. Ja ja, det växer ut igen. Ingen större skada skedd, men det är ju synd om den kommer tillbaka. Älgen alltså. Jag vill inte att min trädgård ska vara buffé åt älgen...

Hm, det där med elstängsel kanske inte är en såå dum idé....fast det är ju fult som f-n....

Maken ivrar för en tät och hög Thujahäck. Vi hoppas på att få köpa mer mark och då måste det bli en garanterat hög häck där för insysnsskyddets skull. Än så länge är det köpstopp så vi får se hur det går. Drömma kan man ju iallafall göra.

Nu hade jag ju tänkt skriva om det året som varit och lite om det kommande året och vad passar väl bättre än det här då?
Med husvagnen på släp blir det nya ställen varje gång! Passar väl en fotonörd alldeles utmärkt! Jag sitter oftast med kameran i knät...vet ju aldrig vad som kan dyka upp.
I somras klarade vi 7 dagar innan vi for hem. Då hade jag haft hemlängtan i 3 dagar. Fast det spöregnade i hela Sverige och prognosen sa att det skulle hålla i sig. Veckan vi var ute var den varmaste på hela sommaren. Ni minns nog!

Fördelen med husvagn är ju ändå att man kan ta dagen som den kommer och styra kosan efter vädret.

Vi drömmer om att göra en Europa resa om några år. Många mil och mycket att titta på. Mycket foto. Men då måste barnen vara större så att de kan vara med i planerandet och att man inte måste passa dem varenda sekund.

Vi har varit på flera fiskmuseér. Det är roligt!Nu är vi iallafall på rätt sida på året.

Snart är det vår!
Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag er alla därute i cyberrymden!

Kramisar från LilliannaInga kommentarer:

Skicka en kommentar