fredag 20 november 2009

Fototriss - Fult!

Jag deltar i Fototriss. Du kan se alla de andra bidragen här.
Veckans ämne är - FULT!

Konstigt att tänka på saker som är fula, men ganska roligt! Det blir som att tänka bakifrån, åt fel håll lixom. Med fokus på motsatsen till vad man vanligtvis tittar efter.

Helt bakvänt.
Klurigt!
Men kreativt!
Och roligt!

Den här bilden är tagen vid ett järnvägsspår i Jönköping. Klotter. Kladd. Tags. Konst? Fult!Jag passade på att fotografera lite sånna här djur i somras...en riktig fuling, tycker ni inte det!!?Mitt sista bidrag i trissen är lite klurigt. Tycker jag själv iallafall. Allting är inte som det ser ut som.
Det är en vacker varelse, vem kan vara vackrare än en svan i all sin prakt?
Men beteendet är rent ur sagt fult!
För alla vet väl att man inte bråkar med de som är mindre...det vet ju till och med Alfons Åberg.


Det var allt för den här gången!
Kramisar från Lillianna

måndag 9 november 2009

Fototriss - Porträtt

Porträtt är kul!


Veckans tema till Fototrissen passar mig perfekt.

Förra veckan var det tema Fruktigt och jag fick bara ur mig 1 bild så jag la aldrig upp nån. Det blev lixom inget hur jag än funderade.

Den här veckan har jag massor av bilder att välja mellan men jag valde ut några bilder på barn.

Hopps ni gillar dem!

Särskilt barn gör sig så bra på bild. Helst när de inte poserar.Mina ungar är rätt vana med kameran så de bryr sig inte speciellt mycket om att jag fotograferar. De vill gärna se hur det blir när jag är klar och är snarare linslusar är blyga. Det är tacksamt!Jag gillar att fotografera människor, men det ska vara människor som själva vill vara med på bild. Jag vill ha känslan av närvaro. Det brukar tändas ett speciellt ljus i ögonen på den som trivs framför kameran. Det är den närvaron jag är ute efter.Jag tycker inte alls om att fotografera främmande människor på stan. Mestadels för att jag tycker det är en aningens pinsamt. Vill de bli fotograferade är det kul, men att 'tjuvfotografera' någon och sen hoppas slippa bli upptäckt är inte min grej.


Kramisar från Lillianna

tisdag 3 november 2009

Höstlov med höstlöv

Barnen har haft så roligt med alla löven under lovet.
Allt har fallit på en gång känns det som att det än så länge det fluffigt och luftigt. Inget gegg och klet här inte. Vi har riktig höstkänsla!Det är så roligt att se att något så enkelt som detta kan roa dem i flera timmar. Till skillnad från dataspel och pokémon.

De hämtade diverse korgar och baljor och sen krattade de för glatta livet.
Och när de de krattat klart kastade de sig ner i den jättestora lövhögen och bara levde runt. Huller om buller. På varandra och löv överallt! Men skoj var det!Ett lövregn.Rörelse.Nästan som att bli mulad av en lövhög. Inte så kallt som snö iallafall.

Efter den brottningsmatchen var de tacksamma att fotografera. De till och med poserade. Då är det bäst att passa på.Men sen var det dax igen.Bilda hög kan man göra på olika sätt. Det är inte alltid den yngsta får vara på toppen.Katterna har de oxå trevligt i solen.
Visst matchar han löven snyggt? Eller löven matchar honom förstås!Pepsi Katt är som ett yrväder. Han ser spännande saker överallt.Kramisar från Lillianna