torsdag 6 augusti 2009

Smått och gott!

En liten älskling är Verbenan! Hon dyker upp där man minst anar det. Inte riktigt perenn men frösår sig glatt så hon finns kvar ändå. Jag har haft henne i blått, vitt och rosa men nu verkar den blåa genen har gett vika för den rosa. Endast en planta blev vit i år. Inte så pålitlig, men vacker ändå!
En annan favorit är förstås Rudbeckian. Den är visst inte heller så pålitlig. Har haft några vita men de är borta. Höll några år bara. Sen har jag köpt några namnsorter men de verkar vara kortlivade oxå. Man får se till att peta ner frön i jorden så att de stannar...

Rosor är mera pålitliga. De fryser ju gärna ner ordentligt under vintern men av nån anledning verkar de komma ikapp och blomma ändå. Rosor gillar jag!!Kramisar från Lillianna

4 kommentarer:

 1. Jag har mest av den lila verbenan och några rosa. Den vita har jag däremot aldrig haft.
  Jag har också haft det lite svårt med rudbeckiorna. I år har några klarat sig i alla fall, så kanske turen har vänt :)
  Jag köpte Acer ´Flamingo´i förra vecka och jag hoppas att den ska ta sig och växa. Men det är klart, jag har ju lite bättre zon än vad du har.
  Vilka härliga trädgårdar du har besökt. Carina och Ken hälsade jag på förra sommaren. Visst har de en underbar trädgård!
  Ha en skön helg!
  Kram Mari

  SvaraRadera
 2. Hej Mari! Hoppas din Flamingo tar sig. Just nu är min urtjusig!! Den har vuxit massor i år, men sen fryser den nog ner en hel del under nästa vinter. Jag har zon 2 så så illa är det inte!
  Ja visst är det roligt att besöka andras trädgårdar! Man får både inspiration och nya vänner!
  Ha en skön dag!
  /Lillianna

  SvaraRadera
 3. Vilka läckra närbilder du tar på växter. Hit kommer jag tillbaka igen!
  Hälsa gärna på hos mig, jag skriver om fina trädgårdar att inspireras av..vi ses.

  SvaraRadera
 4. Tack så mycket Trädgårdsturisten! Då ses vi igen!
  /Lillianna

  SvaraRadera